Har du frågor? Vi har svaret!
Der Brasa och Cube levereras med spedition fram till vägkanten hos dig. Leveransen meddelas i förväg av speditören via telefon. Därför vänligen ange också ett telefonnummer vid beställningen där du kan nås.
Man bör räkna med mellan 30 till 35 minuter eller 2 öl innan man har tillräckligt med glöd för det första köttet. Men när glödbädden väl är där, går det att grilla mycket och mycket snabbt tack vare storleken på våra grillar. Genom eldfacket på vänster sida (på Brasa) och den enorma grillytan (på Cube) kan man dessutom ständigt skapa ny glöd. På så sätt kan man under lång tid hålla samma temperatur och även grilla stora mängder. Du kan helt enkelt grilla precis så som det passar dig bäst.
Det snabbaste och mest effektiva sättet är att flytta ramen upp eller ner med hjälp av veven. På så sätt kan värmen regleras bäst. Med hjälp av grillredskapet (spade, grillkrok, tång) kan man också skapa olika grillzoner (med mycket till ingen glöd alls) och på så sätt grilla olika bitar parallellt. Efter ett tag blir även chamottestenarna så varma att man kan låta köttet långsamt tillagas utan eld ovanför chamotten.
Rökning som med en "riktig" rökgrill är tyvärr (ännu) inte möjlig. Den som vill ha röksmak kan dock täcka sitt kött med grilllocket och lägga chips under köttet på glöden.
Indirekt grillning fungerar däremot mycket bra! Grilllocket kan ni antingen bekvämt lägga på V-gallren eller på planchan eller även på de andra modulerna. Locket har också en termometer, så att man mycket väl kan reglera temperaturen för indirekt grillning.
Absolut! Du kan genomföra långvariga jobb på Brasa utan problem. Tack vare eldstaden på vänster sida kan du kontinuerligt producera glöd på plats och sedan fördela den för att få en jämn temperatur hela tiden.
Beroende på erfarenhet och önskat grillkött kan det variera. Upp till 50 personer kan utan problem serveras med en Brasa med olika – även flerrätters – grilldelikatesser. Med Cube räcker det utan problem för 100 till 150 personer. Prova och berätta för oss hur många ni ”klarade av”. För detaljer har vi tagit fram olika koncept (t.ex. för restauranger och hotell).
Ja! Detta svar ger dussintals restaurangägare från olika områden (restaurang, hotell, catering, grillskola, etc.). Med båda grillarna kan du inte bara erbjuda en unik show, utan också presentera stora mängder med olika grill- och tillagningsmetoder. Nästan allt som kan göras med värme är möjligt på våra grillar. Framför allt: läckert Asado!
Vi arbetar kontinuerligt med fler moduler och tillbehör för att skapa ännu fler grillmöjligheter med Brasa och Cube för er. Om ni har idéer och förslag på moduler och tillägg, skriv gärna ett mejl till oss på hola@asamodo.de. Vi ser fram emot nya idéer från praktiken. Bli en del av Asado-familjen från Asamodo.
Med grillbesticket kan ni enkelt placera glöden precis som ni behöver. Med veven kan ni justera ramens höjd. Och med besticket kan ni skapa zonerna.
Tips: I början bör ni vid stark värme vrida ramen uppåt.
Alla våra grillar är modulärt uppbyggda. Vi arbetar för att tillhandahålla reservdelar för alla komponenter och moduler. På grund av robustheten hos våra grillar har vi dock för tillfället fokuserat på vidareutveckling av modulerna. Men vi kommer att lansera en rad reservdelar i vår butik under 2023.
